رولت خامه ای به شکلها و طعمهای متفاوتی در ویترین شیرینیفروشیها وجود دارند. طعم و عطر این شیرینی خوشمزه آن را مناسب سرو برای هر مجلس و میهمانی میکند. در مطالب قبلی طرز تهیه رولت خامه ای به سبک قنادی را بررسی کردهایم حال طرز تهیه رولت خامه ای با پیمانه را برایتان میگوییم. این دستور پخت را با اندازهگیری پیمانه برنج و به سادگی در منزل میتوانید انجام دهید.
مواد لازم برای تهیه رولت خامه ای با پیمانه
- زرده تخممرغ سه عدد
- شکریکچهارم پیمانه
- روغن گیاهی یکچهارم پیمانه معادل ۳۰ گرم
- شیرکمتر از یکچهارم پیمانه معادل ۳۰ میلیلیتر
- وانیلیکدوم قاشق چایخوری
- آرد کیک الکشدهیکدوم پیمانه
- سفیده تخممرغسه عدد
- کرم تارتاریکچهارم قاشق چایخوری
- شکرکمتر از یکدوم پیمانه معادل ۳۰ گرم
- خامه فرم گرفتهنصف پیمانه
- پور قندیک قاشق غذاخوری
طرز تهیه رولت خامه ای با پیمانه
۱. زرده و سفیده را جدا کنید
جداسازی زرده و سفیده تخم مرغ در طرز تهیه رولت خامه ای با پیمانه
در اولین مرحله از طرز تهیه رولت خامه ای با پیمانه نیاز است که یک سینی فر ۳۳ در ۲۳ سانتیمتری یا چیزی معادل (۱۳ در ۹ اینچی) را انتخاب کرده و داخل آن کاغذ روغنی بیاندازید. تخممرغها را چند ساعت قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. سپس آنها را شکسته تا زرده و سفیده آنها را جدا کنید. دقت داشته باشید کاسه سفیدهها خشک، تمیز و عاری از ذرهای زرده باشد.
۲. زرده تخم مرغ را آماده کنید
هم زدن زرده تخم مرغ و شکر در تهیه شیرینی
در دومین مرحله از طرز تهیه رولت خامه ای با پیمانه زردههای تخممرغ را با مقدار شکر گفتهشده معادل ۳۰ گرم مخلوط کرده و هم بزنید. در ادامه روغن، شیر و وانیل را هم اضافه کنید و مجدد هم بزنید. وجود روغن به رطوبت و انعطافپذیری رولت کمک میکند. فقط مراقب باشید بیش از مقدار گفته شده استفاده نکنید. حال تا زردههای همزده عمل بیایند میتوانید فر را با دمای ۱۹۱ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. طرز تهیه رولت انار برای شب یلدا را هم با این دستور میتوانید امتحان کنید.
۳. آرد را اضافه کنید
الک کردن آرد برای اضافه کردن به مخلوط زرده تخم مرغ
حال در سومین مرحله از طرز تهیه رولت خامهای با پیمانه نوبت به الک کردن آرد میرسد. برای منسجمتر شدن رولت بهتر است آن را سه بار الک و سپس به ظرف زرده تخممرغ اضافه کنید. مخلوط را با کمک همزن تا جایی بزنید که دیگر گلولهای باقی نماند.
۴. سفیده را هم بزنید
هم زدن سفیده در تهیه شیرینی رولت
در این مرحله از تهیه رولت خامه ای، سفیدههای تخممرغ را داخل کاسه همزن ریخته و با سرعت آهسته آنها را هم بزنید. هنگامی که سفیده تخممرغ شروع به حباب زدن کرد، کرم تارتار را به آن اضافه و دوباره هم بزنید. در صورت نداشتن کرم تارتار آبلیمو یا سرکه را جایگزین کنید. کرم تارتار به تثبیت سفیده بسیار کمک میکند. حال سرعت همزن را کمکم زیاد کرده و شکر را به آن اضافه کنید. همزدن را تا جایی ادامه دهید که سفیده پف کرده و براق شود. در این حالت سفیده در انتهای هم زن به شکل یک دُم خمیده در میآید.
۵. سفیده را به زرده اضافه کنید
اضافه کردن سفیده به زرده تخم مرغ
در این مرحله از طرز تهیه رولت خامه ای با کمک یک لیسک حدود یکسوم از سفیدهها را داخل ظرف زرده تخممرغ بریزید. با این کار ابتدا مخلوط زردهتان کمی شل میشود که جای نگرانی نیست. ادامه سفیده تخممرغ را هم به مخلوط زرده اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید. هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا تمام سفیده با زرده تخممرغ مخلوط شود. مراقب باشید که سفیده حین هم زدن خیلی تا نشود که در اصطلاح سفیده تخممرغ خالی میکند. طرز تهیه نون خامه ای شکلاتی را هم حتما امتحان کنید.
۶. خمیر را داخل فر بگذارید
پهن کردن خمیر
حال خمیر آمادهشده را به روی سینی فری که با کاغذ روغنی پوشاندهاید پهن کنید. در ادامه سینی را چندبار به یک سطح صاف بزنید تا حبابهای اضافی آن گرفته شود. حال سینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر از قبل گرمشده با دمای ۱۹۱ درجه سانتیگراد بگذارید تا به رنگ قهوهای طلایی دربیاید. توجه داشته باشید که بعد از پخته شدن کیک وقتی با نوک انگشت کمی آن را فشار میدهید باید به عقب برگردد. رولت را بیرون آورده و تا حدود یک سانتیمتر از آن را برش دهید تا کیکتان جمع نشود. تا خنک شدن کیک به سراغ آماده کردن خامه رولت بروید.
۷. خامه را آماده کنید
آماده کردن خامه رولت
برای آماده کردن خامه رولت، کاسهای مناسب انتخاب کرده و آن را برای خنک شدن چند ساعتی در یخچال بگذارید. خامه غلیظ را در آن کاسه سردشده بریزید و پودر قند را هم به آن اضافه کنید با لیسک یا همزن آنقدر هم بزنید تا خامه سفت شود. مراقب باشید خامه را زیاد هم، هم نزنید که تبدیل به کره شود. برای تهیه خامه میتوانید مطلب طرز تهیه خامه کیک با خامه صبحانه را هم در کتاب کاله بخوانید.
۸. خامه را روی کیک بمالید
کشیدن خامه روی خمیر رولت در تهیه رولت خامه ای با پیمانه
در ادامه طرز تهیه رولت خامه ای با پیمانه کیک که کمی گرما دارد را روی یک کاغذ روغنی بزرگ پهن کنید. خامه فرمگرفته را روی سطح کیک بریزید. برای پخش کردن خامه روی سطح کیک از کفگیر هم میتوانید کمک بگیرید. با کمک دستان خود قسمت بالایی آن را به سمت پایین آورده و رول کنید. برای رول کردن حتما از کاغذ روغنی استفاده کنید تا آن را راحتتر بپیچانید. حال با کمک کاغذ روغنی رول را فشار دهید تا کامل سفت شود. انتهای کاغذ روغنی را ببندید. البته قبل از بستن، از پایین بودن درز کاغذ روغنی در قسمت پایینی آن مطمئن شوید.
۹. کیک را برش دهید
برش رولت
کیک را با همان سینی و کاغذروغنی به مدت شش ساعت در یخچال بگذارید تا کامل خنک و سفت شود. سپس با کمک یک چاقوی دندانهدار انتهای آن را برش دهید. سعی کنید برشهای ضخیمی داشته باشید. برای آنکه راحتتر کیک را برش دهید چاقو را هربار قبل از برش با یک حوله مرطوب و گرم پاک کنید. با این مواد نون خامه ای را هم به راحتی در منزل میتوانید درست کنید. رولتهای خامهتان آماده هستند، نوشجان!
نکات تکمیلی برای پخت بهتر رولت خامه ای
شاید با شنیدن طرز تهیه رولت خامهای گمان برید که کار سخت و پیچیدهای است اما با رعایت پیمانههای گفتهشده و نکات زیر به راحتی از پس آن برخواهید آمد. در ادامه نکاتی را در قالب پرسش و پاسخهایی کوتاه مطرح کردهایم که میتوانید آن را در آشپزیتان به کار بگیرید.
چرا ظرف سفیده باید تمیز باشد؟
در طرز تهیه روت خامه ای باید به این نکته توجه داشته باشید که ظرف سفیده تخممرغتان حتما عاری از هرگونه روغن و چربی باشد. چرا که چربی داخل ظرف مانع از هم زدن سفیده تخممرغ میشود. برای این کار قبل از اضافه کردن سفیده تخممرغ به کاسه، آن را با دستمالکاغذی و کمی آبلیمو تمیز کنید.
نحوه سرو رولت به چه صورت است؟
سرو رولت خامه ای
بعد از برش رولتها و چیدنشان در ظرف موردنظر، روی آنها را با سس شکلاتی، میوههای خردشده، پودر پسته و پودر نارگیل تزئین کنید. طرز تهیه سس شکلاتی برای روی کیک به خوبی در کتاب کاله توضیح داده شده است.
آیا این شیرینی را میتوان در یخچال نگهداری کرد؟
با قرار دادن این شیرینی خوشمزه در ظرف دربسته تا چهار روز در یخچال میتوانید نگهداری کنید. اگر فیلینگی غیر از خامه برای آن استفاده کردید با گذاشتن در یک ظرف دربسته، آن را برای دو روز در دمای محیط میتوانید قرار دهید. برای گذاشتن در فریزر هریک از برشها را به صورت جداگانه بستهبندی کنید. با این کار نگهداری آنها تا سه ماه امکانپذیر است. برای سرو شیرینیهای نگهداشته شده در فریزر تنها کافی است آنها را ۱۵ دقیقه قبل در دمای محیط قرار دهید.
چرا روی شیرینی ترک میخورد؟
دلیل ترک خوردن روی رولت خامه ای
مهمترین دلیل آن زیادی هم زدن سفیده تخممرغ میتواند باشد. نکته دیگر آنکه رولت شما بیشتر از زمان گفتهشده پخته است. در حالی که تنها روی آن باید خشک و فنری باشد. پس دقت داشته باشید که سطح کیکتان خشک باشد و در صورت فشار کمی به عقب برگردد. شما میتوانید طرز تهیه رولت خامه ای گفته شده در کتاب کاله را هم امتحان کنید.
آیا میتوان آن را جور دیگری رول کرد؟
بله. این به خود شما بستگی دارد که چگونه راحت هستید. شما میتوانید آن را از سمت طول هم بچرخانید یا حتی لایه قهوهای آن به سمت داخل باشد.
طرز تهیه نون خامه ای بدون فر
۱. شکر و تخم مرغ را مخلوط کنید
مخلوط کردن شکر و تخم در طرز تهیه رولت خامه ای
در اولین مرحله از طرز تهیه رولت خامه ای بدون فر نیاز است ظرف مناسبی انتخاب کنید تا در آن شکر، تخممرغ و وانیل را با همزن بزنید. مواد را باید آنقدر بزنید تا حجمشان دو برابر شود. حال که مخلوطی سبک و پوک دارید آن را کنار بگذارید و دیگر مراحل پخت را پیش ببرید. طرز تهیه رولت خامه ای به سبک قنادی و تمام فوتوفنهایش در کتاب کاله گفته شده است، آن را حتما بخوانید.
۲. آرد و بیکینگ پودر را اضافه کنید
اضافه کردن آرد و بیکینگپودر به مخلوط در تهیه رولت خامه ای
در دومین مرحله از طرز تهیه رولت خامه ای بدون فر به مخلوط خود آرد و بیکینگپودر را اضافه کنید. با لیسک به آرامی مواد را هم بزنید تا آرد کامل به خورد مواد برود. قبل از اضافه کردن آرد و بیکینگپودر، آنها را سه بار الک کنید تا حبابهای اضافهشان گرفته شود و شیرینی سبکتری داشته باشید. رولت خامهای خانگی خود را به روش آشپزهای حرفهای هم در منزل امتحان کنید.
۳. تابه را آماده کنید
تابه دوطرفه برای پخت رولت خامه ای
در سومین مرحله از طرز تهیه رولت خامه ای بدون فر به سراغ تابه دوطرفه خود بروید. دو طرف آن را با کمی روغن چرب کرده و روی حرات بگذارید. مواد را داخل تابه بریزید و روی آن را با کمک لیسک صاف کنید. حرارت را کم و رو به بالا تنظیم کنید. رولت کیک در این تابهها از یکطرف در ۱۰ دقیقه و طرف دیگر آن ظرف ۵ دقیقه پخته خواهد شد. به این نکته دقت داشته باشید که قبل از ریختن مواد در تابه، واشر آن را جدا کنید.
۴. نان را رول کنید
رول کردن نان در طرز تهیه رولت خامه ای بدون فر
در چهارمین مرحله از طرز تهیه رولت خامهای بدون فر باید حوله تمیز و نمناکی انتخاب کرده و روی آن کاغذ روغنی پهن کنید. نان رولت را به آرامی از تابه برداشته و روی آن بگذارید. حال با کمک حوله و به آرامی آن را رول کنید. حال آن را برای یک تا دو ساعت کنار بگذارید تا کامل سرد شود. پیشنهاد ما به شما امتحان کردن طرز تهیه رولت خامه ای با خامه قنادی سولیانو است.
۵. رول را خامه کشی کنید
خامه کشی نان رولت
در پنجمین مرحله از طرز تهیه رولت خامه ای بدون فر ، رول را باز کنید و آن را خامهکشی کنید. بعد از آنکه آن را خامهکشی کردید در ادامه از مارمالاد توت فرنگی، خرده میوه، مغزیجات یا گاناش شکلاتی به عنوان فیلینگ میتوانید استفاده کنید. حال اینبار آن را با کاغذ روغنی رول کرده و برای ساعاتی درون یخچال بگذارید تا مواد خود را بگیرند.
۶. رولت خامه ای را سرو کنید
سرو رولت خامه ای بدون فر
در آخرین مرحله از طرز تهیه رولت خامه ای بدون فر ، رول خامهای خود را از یخچال بیرون بیاورید و آن را به اندازههای دلخواه برش دهید رولتهای خامهای را درون ظرف مورد نظر چیده و روی آنها را با پودر نارگیل، خلال پسته، خلال بادام و سس شکلاتی تزئین کنید. رولتتان برای سرو آماده است. خواندن مطلب تزئین رولت خامهای خانگی با میوه، شکلات و ژله به شما ایدههای جذابی خواهد داد.
دستور تهیه رولت خامه ای بدون فر
نکات تکمیلی پخت رولت خامه ای
رولت خامهای یا شیرینی تَر از خوشمزهترین شیرینیها محسوب میشود که طرز تهیه آسانی هم دارد. با آنکه طرز تهیه رولت خامه ای بدون فر را در بالا برایتان گفتیم با اینحال نیاز است نکاتی را هنگام پخت رعایت کنید.
انتخاب تابه برای پخت رولت خامه ای
یکی از روشهای تهیه رولت خامهای استفاده از تابه است پس تابههای دوطرفه بهترین گزینه هستند. واشر تابه را قبل از ریختن مواد درون آن حتما باز کنید. با وجود حرارت ملایم باز هم از شعله پخشکن استفاده کنید تا نان خامهایتان یکنواخت پخت شود. طرز تهیه نون خامهای در توستر را حتما امتحان کنید.
نحوه رول کردن رولت خامه ای
خامه فرمگرفته را روی سطح کیک با کمک یک کفگیر پخش کنید. با کمک دستان خود قسمت بالایی آن را به سمت پایین آورده و رول کنید. برای رول کردن حتما از کاغذ روغنی استفاده کنید تا آن را راحتتر بپیچانید. حال با کمک کاغذ روغنی رول را فشار دهید تا کامل سفت شود. انتهای کاغذ روغنی را ببندید. البته قبل از بستن، از پایین بودن درز کاغذ روغنی در قسمت پایینی آن مطمئن شوید.
برش رولت خامه ای
کیک را برای دو تا سه ساعت داخل یخچال بگذارید تا کامل سفت و خنک شود. حال از یک چاقوی دندانهدار استفاده کرده و انتهای آن را برش دهید. بهتر است برشهای ضخیمی داشته باشید و در هر بار برش، چاقو را از قبل با یک حوله مرطوب و گرم پاک کنید.
نگه داری رولت خامه ای
برای نگهداری از این شیرینی خوشمزه کافی است تنها آن را در یک ظرف دربسته بگذارید تا چهار روز در یخچال با همان کیفیت باقی میماند. برای گذاشتن آنها در فریزر باید هریک از برشها را جداگانه بستهبندی کنید. آنها تا سه ماه بعد هم با همان عطر و طعم اولیه قابل استفاده هستند. برای سرو شیرینیهای نگهداشته شده در فریزر تنها کافی است آنها را ۱۵ دقیقه قبل در دمای محیط قرار دهید.
آماده کردن خامه برای رولت
آماده خامه برای رولت خامه ای
دیگر برای خامه شیرینی تر نیازی به خرید از شیرینیفروشی نیست چراکه میتوانید به راحتی آن را در منزل آماده کنید. برای این کار باید خامه غلیظ را برای چند دقیقه با همزن خوب بزنید. سپس پودر قند را به آن اضافه کرده و تا جایی که مخلوط خوب سفت و حجیم شود، هم بزنید. طرز تهیه خامه کیک با خامه صبحانه را هم برای این شیرینی میتوانید امتحان کنید.
انتخاب حوله مناسب برای رولت خامه ای
حولهای که برای پیچاندن نان رولت انتخاب میکنید باید نخی، تمیز و بدون پرز باشد. به این خاطر که هنگام رول کردن پرز به کیک نچسبد.
استفاده از میوه در رولت خامه ای
خرد کردن میوه برای لایه میانی رولت خامه ای
رولت خامهای با آنکه تنها با خامه آماده میشود اما دستور آن مانند دیگر شیرینیها با توجه به ذائقهتان قابل تغییر است. بهترین گزینه برای فیلینگ رولت خامه ای بدون فر توتفرنگی، پرتقال، کیوی، موز، سیب و دارچین است. از سویی دیگر شما با اضافه کردن چند قاشق پودر کاکائو یا نسکافه یا حتی میوهای مثل انار میتوانید رولت خامهای شکلاتی یا اناری داشته باشید. طرز تهیه رولت اناری برای شب یلدا را هم میتوانید در کتاب بخوانید و برای مهمانهایتان تهیه و سرو کنید.
استفاده از هل و گلاب در رولت
هل و گلاب عطر و طعم رولت را بهتر خواهد کرد. ناگفته نماند که استفاده از آن کاملا به ذائقه شما بستگی دارد. در صورت استفاده از گلاب در مایه رولت خامهای به میزان آن دقت داشته باشید. اگر بیش از حد ریخته شود مزه شیرینی رولت را تحتتاثیر قرار داده و تلخ خواهد کرد.